Aandacht voor N.E.C.-Docu ‘Stille Kracht’

22 maart 2018Algemeen

“WE KUNNEN HET EVEN VAN ONS AF SCHREEUWEN. VERSLAGENHEID EN VREUGDE; HET LIGT IN DIE NEGENTIG MINUTEN VAAK DICHT BIJ ELKAAR. NET ALS IN HET ECHTE LEVEN.”
(MARTIJN SCHINKEL, FILMMMAKER)

Besiendershuis Nijmegen en filmmaker Martijn Schinkel hebben samen met N.E.C. en de supportersvereniging het initiatief genomen voor een reeks van zes supportersdocumentaires. De eerste is nu gereed en te zien via deze link.

‘STILLE KRACHT’ toont de schoonheid en persoonlijke dramatiek van voetbalbeleving vastgelegd vanuit één individu.

In ‘STILLE KRACHT’ zien we Wiebo Kersten, van kinds af aan N.E.C.-supporter. Op verstilde wijze verbeeld en op de huid gefilmd, maken vader en zoon de gang naar de Goffert. De rituelen en de spanning zijn bijna zonder woorden, treffend verbeeld en de op maat gemaakte soundtrack versterkt het verhaal en de beelden. Deze poëtische korte film over de betekenis van clubliefde, appelleert bij bijna iedere supporter aan een gezamenlijk en herkenbaar gevoel.

Stille kracht from Martijn Schinkel on Vimeo.

Met financiele steun van de Provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen hebben ze deze eerste film kunnen maken. Nu willen ze de volgende stap zetten. Ze zijn op zoek naar personen of bedrijven die willen bijdragen aan het zichtbaar maken van de stille kracht van N.E.C. en die een volgende film willen sponsoren.

Misschien bent u dat. Neem dan contact met hen op.

BESIENDERSHUIS NIJMEGEN – INFO@BESIENDERSHUIS.COM
CORRIE KUIJS – 06 12215505
JAN-WIEGER VAN DEN BERG – 06 19222983
Voor meer informatie verwijzen we u naar de webpagina: www.besiendershuis.com/stille-kracht